‘Financiering bizar snel rond dankzij accountant’

Agro

Financiering bizar snel rond dankzij accountant

Een kalverhouderij verplaatsen van twee locaties naar één nieuwe, voldoen aan de wettelijke eisen voor duurzame veehouderij en ook nog een bedrijfsovername van vader op zoon. Er komt erg veel regelgeving bij kijken om dat te realiseren. Daar kan kalverhouder Gerjan Schouten inmiddels een boek over schrijven.

“We hadden een mooie wensenlijst, namelijk stalsystemen die voldoen aan alle wettelijke eisen op het gebied van duurzaamheid. En dat is gelukt, met de hulp van Gerjan Smit. Aanvragen voor subsidies en de milieuinvesterinsgaftrek en uitgebreid bedrijfsadvies hebben het mogelijk gemaakt om de stalinrichting te laten voldoen aan de maatlat duurzame veehouderij.”

Gerjan Schouten – Maatschap Schouten

In het agrarische buurtschap Speuld bij Ermelo is het 2000 kalveren tellende Maatschap Schouten gevestigd. “Het bedrijf is sinds 2013 op deze locatie gevestigd”,  vertelt Schouten. “Om dat te realiseren, heeft telt® veel werk verricht. Zo heeft de accountant voor de financieringsaanvraag een liquiditeitsprognose opgesteld en bouwleges, het bestemmingsplan en vergunningen van de nieuwe locatie verzameld en een bedrijfsplan geschreven. Dat bedrijfsplan zat zo goed in elkaar, dat we bizar snel een financiering rond hadden.”

Duurzame veehouderij door hulp telt®

Toen de bedrijfsverplaatsing eenmaal rond was, kon accountant Gerjan Smit bepaald niet achterover leunen. “We hadden een mooie wensenlijst, namelijk stalsystemen die voldoen aan alle wettelijke eisen op het gebied van duurzaamheid. En dat is gelukt, met de hulp van Gerjan Smit. Aanvragen voor subsidies en de milieuinvesterinsgaftrek en uitgebreid bedrijfsadvies hebben het mogelijk gemaakt om de stalinrichting te laten voldoen aan de maatlat duurzame veehouderij. Zo is er een luchtwasser, zijn er zonnecollectoren op het dak voor verwarming van de melk voor de kalveren. En we maken gebruik van een houtsnipperkachel, waarbij het doel is om de melk op te warmen tot 80 graden Celsius met gebruik van zo min mogelijk gas.”

Specialistisch bedrijfsadvies

Ook helpt de accountant bij rendementsberekening. “Onze wens was om het aantal kalveren uit te breiden naar 2000. Voordat je tot een dergelijke uitbreiding overgaat is het goed om door te rekenen of het financieel uit kan. Samen met de accountant ga je dan aan de slag om de optimale financiële situatie uit te rekenen. Wij zijn écht tevreden met telt®! Ze ontzorgen je enorm en je kunt op hun specialisme vertrouwen.”

Gerjan Smit AA RB

Partner / agrarisch accountant

Heb je een financiële, fiscale of bedrijfsstrategische vraag?

Gerjan Smit AA RB helpt je graag verder

Transport
Transportbedrijf G.L. de Haan

’telt® is onze bedrijfsadviseur’

Liquiditeitsprognoses, herstructurering en verbetering winstpotentieel. Transportbedrijf G.L. de Haan over accountant telt® in Barneveld en Lunteren.

Bouw & techniek
Van Leeuwen Techniek

‘Winstverbetering door bewustwording en efficiencyslag’

Het stukje vlees, vis of kip op jouw bord kan daar wel eens via een lopende band van Van Leeuwen Techniek terechtgekomen zijn.

Dienstverlening
Ontwerp van Wouter

‘Altijd eerst mijn accountant bellen’

Zoals Wouter Anbeek verrast met zijn creatieve ontwerpen, verrast Vincent van Veldhuizen met de afwikkeling van de jaarcijfers. “Iedere keer pakt dat weer positief uit.”