‘Wens iedereen zo’n proactieve accountant toe’

Retail / Detailhandel

Wie wel eens bij Choco & Zo over de drempel stapt (een aanrader trouwens) kan zich voorstellen dat het een actief bedrijf is. In het gezellige pand valt meteen de veelzijdigheid op: er is een keuken voor maatwerk producten, een winkel met een uitgebreid assortiment aan cadeauartikelen en een knus proeflokaal, waar het bijna altijd volle bak is.

Wat Choco & Zo ook bijzonder maakt, is dat een deel van het personeel een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. “Een belangrijke drijfveer voor ons is om hen een beschermde werkplek te bieden. En daar komt veel bij kijken, zowel praktisch als op het gebied van financiën, fiscaliteit en regelgeving”, vertelt eigenares Christa Lagerwerf. “En daar speelt onze accountant Martin Hazeleger een grote rol in. Zo hebben we te maken met PGB, UWV en gelden van de gemeente die je moet verantwoorden.”

“Wij zijn wel van de gekke plannen. Als we weer eens iets hebben bedacht, bellen we altijd eerst de accountant, die de ideeën doorrekent. Toen we bijvoorbeeld wilden verhuizen, hadden we veel vragen. Kopen of huren? A-locatie of toch buiten het centrum? Hoeveel medewerkers kunnen we aan? Hoe delen we de beschikbare meters in? Martin vertelde ons precies wat de financiële gevolgen zouden zijn, zodat we optimale keuzes konden maken.”

Christa Lagerwerf – Choco & Zo

Accountant snel met cijfers, maar niet met chocola

Als accountant is Martin altijd op de hoogte van subsidies en wet- en regelving. “We hebben wel eens een brief van de Belastingdienst ontvangen waarin stond dat we geld terugkregen. Dat wisten we niet! Bleek dat we nog recht hadden op een subsidie en die had Martin meteen maar even voor ons aangevraagd. Ik wens iedereen zo’n proactieve accountant toe.”

Of het accountantskantoor altijd zo snel is? “Haha, nee! Meestal zijn ze een van de laatsten met hun bestelling voor chocoladeletters! Maar we regelen altijd weer een flinke stapel letters. Al zouden cijfers misschien toepasselijker zijn.”

Martin Hazeleger AA RB

Partner / accountant / adviseur

Heb je een financiële, fiscale of bedrijfsstrategische vraag?

Martin Hazeleger AA RB helpt je graag verder

Transport
Transportbedrijf G.L. de Haan

’telt® is onze bedrijfsadviseur’

Liquiditeitsprognoses, herstructurering en verbetering winstpotentieel. Transportbedrijf G.L. de Haan over accountant telt® in Barneveld en Lunteren.

Bouw & techniek
Van Leeuwen Techniek

‘Winstverbetering door bewustwording en efficiencyslag’

Het stukje vlees, vis of kip op jouw bord kan daar wel eens via een lopende band van Van Leeuwen Techniek terechtgekomen zijn.

Dienstverlening
Ontwerp van Wouter

‘Altijd eerst mijn accountant bellen’

Zoals Wouter Anbeek verrast met zijn creatieve ontwerpen, verrast Vincent van Veldhuizen met de afwikkeling van de jaarcijfers. “Iedere keer pakt dat weer positief uit.”