Nieuws
Gepubliceerd op 9 maart 2023

Even kennismaken met partner / Register Belastingadviseur Niels van de Water

‘Krachten bundelen om kennis te verbreden en verdiepen’

Met het samengaan van telt® en Administratie- en Belastingadviesbureau Van de Water per 1 januari 2023 heeft telt® er een aantal professionele experts en fijne collega’s bij aan boord. Eén van hen is Niels van de Water, in de nieuwe situatie als partner aan telt® verbonden. 

Het delen van kennis. Dat geeft Niels van de Water aan als belangrijke reden voor de samenvoeging van zijn administratiekantoor en accountantskantoor telt®. “Door onze krachten te bundelen, verbreden en verdiepen we onze kennis”, vertelt de Lunteraan. “De samenwerking met meer collega’s is ook een voordeel. Bovendien maakt een groter team het aantrekkelijker om bij ons kantoor te komen werken. En als twee mooie, lokale partijen zijn we een goede match voor elkaar.”

Na dertien jaar ervaring opgedaan te hebben bij verschillende accountantskantoren in de regio, startte Niels in 2010 zijn administratiekantoor in Lunteren. “Dat deed ik in eerste instantie alleen, vanuit huis. Al snel kwam daar een collega bij. We hadden in die periode een ruim kantoor onder mijn woning, die geheel onderkelderd was. Maar de laatste zeven jaar hebben we met z’n vieren gewerkt, op ons kantoor op bedrijventerrein De Stroet.” 

Bedrijfsadvisering met resultaat

Wat het werken als belastingadviseur zo leuk maakt? “Dat is het klantcontact en dan met name het adviseren in de bedrijfsvoering. Het geeft mij veel energie om een bedrijf werkelijk vooruit te helpen, bijvoorbeeld als ik een advies geef dat de klant een fikse belastingbesparing oplevert.” Tot zijn klanten kan Niels mkb-ondernemers in diverse branches rekenen. “We werken voor veel vaklieden, zoals elektriciëns, lotelt®ieters, timmerbedrijven en bouwbedrijven. Maar ook bijvoorbeeld bedrijven in de detailhandel, interimmanagers, makelaarskantoren en verenigingen behoren tot onze klantenkring. We hebben te maken met zzp’ers, maar ook met bv’s, stichtingen en vof’s. Die diversiteit is interessant, we zijn inmiddels van veel markten thuis.”

Gezond accountantskantoor in Lunteren

De Register Belastingadviseur houdt zijn vakkennis actueel door veel te lezen en regelmatig bijscholing te volgen. “Dat doe ik graag. En dat is maar goed ook, want permanente educatie is verplicht om mijn titel te behouden.” Waar Niels over een jaar of tien wil staan? “Naar ik hoop zijn we dan nog steeds met deze fijne club mensen en een gezond bedrijf aan het werk in het mooie Lunteren!”

Sportieve belastingadviseur

Als Niels niet aan het werken of studeren is, besteedt hij zijn tijd graag aan sport. “Hardlopen doe ik regelmatig. Ik heb ook vier keer een marathon gelopen. Daarnaast tennis ik veel. Voetballen heb ik 25 jaar gedaan, tegenwoordig kijk ik er graag naar. En ik sta regelmatig langs de lijn bij mijn kinderen, die voetballen en tennissen.” Bezoekjes aan de horeca staan ook op de agenda. “Ik spreek graag met vrienden af, in een kroeg of restaurant. Dat zijn altijd gezellige avonden.”

Nieuw: rapportageverplichting woon-werkverkeer

Gepubliceerd op
9 juli 2024

Renteloze leningen tussen partners: wat u moet weten

Gepubliceerd op
8 juli 2024

Mogelijk salarisgrens voor opnemen concurrentiebeding

Gepubliceerd op
8 juli 2024