Actueel
Fiscaal
Gepubliceerd op 16 november 2022

Steeds meer personeel reist eersteklas

Steeds meer werkgevers kiezen ervoor om hun personeel eersteklas per trein te laten reizen. Redenen zijn de steeds vollere treinen en de krappe arbeidsmarkt. Dat dit wat extra kost, maakt werkgevers niet uit.

BNR heeft gegevens hierover opgevraagd bij mobiliteitsprovider Shuttel. Bedrijven kiezen bewust voor reizen in de eerste klas. Het werkt kostenverhogend, maar het verhoogt ook de werknemerstevredenheid in tijden van een zeer krappe arbeidsmarkt. Niemand wil chagrijnig personeel dat een hele treinreis heeft moeten staan. Bovendien biedt het medewerkers de mogelijkheid om te werken vanuit de trein.

Ook als werknemers dertig minuten of langer moeten reizen, is hun werkgever sneller geneigd om een eersteklas treinkaartje te betalen, ziet Shuttel. Voorwaarde is dan wel dat de laptop alvast wordt opengeklapt. Eerste klas reizen met de trein wordt echt gestimuleerd. Sommige bedrijven hebben ook liever dat men het werk niet in een drukke coupé doet. Een groot consultancybureau vindt het privacytechnisch beter om eersteklas te reizen, want de kans dat mensen meekijken is daar kleiner.

Bron: BNR 17-11-2022

Ongerealiseerde waardestijging vastgoed belast in box 3

Gepubliceerd op
16 juni 2024
Fiscaal

Beloning meewerkende kinderen

Gepubliceerd op
13 juni 2024
Actueel
Fiscaal

Actueel houden perceelregistratie verplicht

Gepubliceerd op
13 juni 2024
Fiscaal