‘Blij met fiscaalvriendelijke oplossing’’

Retail / Detailhandel

Op de achtergrond wordt kip platgeslagen voor de ambachtelijke kipschnitzels van het Kippaleis, terwijl mede-eigenaar Matthijs van Poolen vertelt over zijn ervaringen met zijn adviseur bij accountantskantoor telt®

“Al sinds 2008 doet Niels van de Water onze administratie, jaarcijfers en alles rondom belasting. Niels denkt altijd proactief mee, wat zeer prettig werkt.”

Matthijs van Poolen – het Kippaleis

Eigenaar van het Kippaleis is de ondernemer samen met zijn vader Nico van Poolen, die het bedrijf heeft opgericht. In 2021 vond de overdracht van 75% van de aandelen plaats, van vader op zoon. “Het contact met Niels was toen intensief. De waardebepaling voor de overdracht is door Niels georganiseerd en ik had een lening nodig. En natuurlijk wilden we alles zo fiscaalvriendelijk mogelijk vormgeven. Dat is goed gelukt, want de oplossing is gevonden in een lening bij mijn vader, met periodieke aflossing. Een financieel gunstige oplossing, waar ik erg blij mee ben.”

Vertrouwen in accountantskantoor telt®

Vader en zoon Van Poolen besteden hun tijd liever op de werkvloer dan aan administratieve taken. “Daarom verzorgt Niels ook de salarisadministratie van onze medewerkers, de kasadministratie en de btw-aangifte. Bij vragen is er altijd zeer snel reactie. Ieder kwartaal krijgen we inzicht in de marge, zodat we weten hoe het ervoor staat. En met het afronden van de jaarcijfers, op kantoor bij telt®, is er zoveel vertrouwen dat het met een klik op akkoord al gereed is.”

Het is altijd erg gezellig als de familie Van Poolen het accountantskantoor bezoekt. “Mijn vader maakt graag met iedereen even een praatje en soms neemt hij kip mee voor telt®!”

Niels van de Water RB

Partner / register belastingadviseur

Heb je een financiële, fiscale of bedrijfsstrategische vraag?

Niels van de Water RB helpt je graag verder

Transport
Transportbedrijf G.L. de Haan

’telt® is onze bedrijfsadviseur’

Liquiditeitsprognoses, herstructurering en verbetering winstpotentieel. Transportbedrijf G.L. de Haan over accountant telt® in Barneveld en Lunteren.

Bouw & techniek
Van Leeuwen Techniek

‘Winstverbetering door bewustwording en efficiencyslag’

Het stukje vlees, vis of kip op jouw bord kan daar wel eens via een lopende band van Van Leeuwen Techniek terechtgekomen zijn.

Dienstverlening
Ontwerp van Wouter

‘Altijd eerst mijn accountant bellen’

Zoals Wouter Anbeek verrast met zijn creatieve ontwerpen, verrast Vincent van Veldhuizen met de afwikkeling van de jaarcijfers. “Iedere keer pakt dat weer positief uit.”