‘Hard werken en gewoon normaal doen. Net als telt®’

Agro

De onderneming van de familie Pak is een echt familiebedrijf: Ruben en zijn vrouw Manon Pak zijn al de vierde generatie die werkzaam is op de boerderij. Naast een bedrijf met 60 melkkoeien en 20 stuks jongvee runt het echtpaar tegenwoordig een camperplaats en een museum op hun terrein. En telt®? “Jan de Groot was al onze accountant toen ik een kind was”, herinnert Ruben Pak zich.

“Toen wij in 2015 de boerderij overnamen van mijn ouders, was de boerderij geen vetpot, dus gingen we op zoek naar nieuwe verdienmodellen. Bij het idee rond een museum heeft Jan de Groot een actieve rol gehad. Uitwerking van het plan, hulp en advies bij het opstarten, stukken en financiën regelen, contact met de notaris om het ook fiscaal zo gunstig mogelijk te laten verlopen.”

Ruben Pak – Familie Pak

Sparren met accountant voor nieuwe verdienmodellen

“Toen wij in 2015 de boerderij overnamen van mijn ouders, was de boerderij geen vetpot, dus gingen we op zoek naar nieuwe verdienmodellen. Bij het idee rond een museum heeft Jan de Groot een actieve rol gehad. Uitwerking van het plan, hulp en advies bij het opstarten, stukken en financiën regelen, contact met de notaris om het ook fiscaal zo gunstig mogelijk te laten verlopen”, somt Pak op. “Jan en zijn collega’s bij het accountantskantoor ontzorgden ons enorm.”

In 2017 begon kamperen met de camper een trend te worden. “Op die ontwikkeling zijn we ingesprongen met de aanleg van een aantal camperplaatsen. We hebben dat onlangs uitgebreid naar 12 plaatsen. telt® heeft toen doorgerekend of dit financieel rendabel zou zijn. Met een kostprijsberekening per camperplaats weet je ook wat een realistische prijs is om te rekenen.”

Adequaat sturen dankzij accountant telt®

De accountant uit Barneveld en Lunteren ondersteunt het bedrijf op diverse vlakken. “telt® helpt ons bij de administratie en bedrijfseconomische vraagstukken. Ook verzorgt telt® de jaarrekening en de belastingaangifte voor ons. Boekhouding gaat bij ons nog grotendeels op papier. Ordners en andere papieren worden door telt® keurig verwerkt in heldere rapportages, zodat we adequaat kunnen sturen”, aldus Pak.

Met de accountant aan de keukentafel

Wat zo prettig is aan de samenwerking met telt®? “De goede advisering is natuurlijk erg belangrijk. Daarnaast spreekt de gemoedelijke sfeer ons erg aan. Het is prettig om altijd dezelfde contactpersoon te hebben, namelijk Wilbert. Wilbert weet altijd wat er speelt bij ons. Aan de keukentafel bespreken we de voortgang.” Is er ook nog steeds contact met Jan de Groot? “Zeker, Jan schuift op zaterdagmorgen nog regelmatig aan voor de koffie!”

De familie Pak ziet de toekomst positief tegemoet. “We gaan door met inkomen genereren met de combinatie melkvee, museum en camperplaatsen. Hard werken en gewoon normaal doen, daar houden we van. Net als telt®.”

Wilbert de Greef AA

Partner / accountant / adviseur

Heb je een financiële, fiscale of bedrijfsstrategische vraag?

Wilbert de Greef AA helpt je graag verder

Transport
Transportbedrijf G.L. de Haan

’telt® is onze bedrijfsadviseur’

Liquiditeitsprognoses, herstructurering en verbetering winstpotentieel. Transportbedrijf G.L. de Haan over accountant telt® in Barneveld en Lunteren.

Bouw & techniek
Van Leeuwen Techniek

‘Winstverbetering door bewustwording en efficiencyslag’

Het stukje vlees, vis of kip op jouw bord kan daar wel eens via een lopende band van Van Leeuwen Techniek terechtgekomen zijn.

Dienstverlening
Ontwerp van Wouter

‘Altijd eerst mijn accountant bellen’

Zoals Wouter Anbeek verrast met zijn creatieve ontwerpen, verrast Vincent van Veldhuizen met de afwikkeling van de jaarcijfers. “Iedere keer pakt dat weer positief uit.”