Actueel
Fiscaal
Gepubliceerd op 6 december 2023

Belastingdienst stuurt voorlopige aanslagen 2024

Vanaf 5 december 2023 start de Belastingdienst met het versturen van de voorlopige aanslagen inkomstenbelasting 2024. Met een voorlopige aanslag kunt u in het lopende jaar alvast geld terugkrijgen of juist gespreid betalen.

Nieuw dit jaar is dat u de voorlopige aanslag in 1 keer kunt betalen met iDEAL.

Let op!

Per 1 januari 2024 vervalt de betalingskorting als u uw voorlopige aanslag in 1 keer betaalt. De besparing die hiermee vrijkomt gebruikt het kabinet voor lastenverlichting van huishoudens.

Controleren en aanpassen

Is uw voorlopige aanslag voor 2024 al op de mat gevallen? Controleer dan goed of de gegevens wel reëel zijn voor het komende jaar. Doe dit voor zowel de Inkomstenbelasting (IB) als de Vennootschapsbelasting (VPB). Voor het opleggen van de voorlopige aanslagen baseert de Belastingdienst zich namelijk op oudere aangiften. Maar let op: het is natuurlijk mogelijk dat de verwachte resultaten voor 2024 veel hoger of juist lager uitpakken dan voorgaande jaren. 

Voorkom verrassingen

Door de gegevens tijdig aan te passen, voorkomt u bij een verwacht hoger resultaat dat u in de toekomst mogelijk belastingrente betaalt, als blijkt dat er toch nog IB en/of VPB verschuldigd is. Daarnaast  zorgt u ervoor dat u de voorlopige aanslag over een langere termijn in delen kan betalen. Hebt u geen voorlopige aanslag ontvangen maar verwacht u wel belasting te moeten betalen? Dan kunt u een voorlopige aanslag aanvragen. Graag adviseren we u hoe u het best kunt omgaan met de voorlopige aanslagen IB en VPB.

Verzuimboete voor bereidwillige ondernemer niet gepast

Gepubliceerd op
10 april 2024
Fiscaal

Regelgeving scheuren grasland

Gepubliceerd op
10 april 2024
Actueel
Fiscaal

Vestigingssteun jonge landbouwers op 3 juni opengesteld

Gepubliceerd op
10 april 2024
Fiscaal