Actueel
Agro
Gepubliceerd op 2 september 2020

Belastinguitstel, ruime terugbetalingsregeling voor ondernemers

Bijzonder uitstel

Ondernemers kunnen tot uiterlijk 1 oktober voor drie maanden bijzonder uitstel van belasting aanvragen of een verlenging van het uitstel aanvragen. Daarmee loopt voor alle ondernemers het uitstel uiterlijk op 1 januari 2021 af. Op deze manier loopt het bedrag van belasting dat uiteindelijk terugbetaald moet worden, niet onnodig op. Het kabinet wil niet dat ondernemers alsnog in de knel komen bij het terugbetalen. Daarom komt er een ruime terugbetalingsregeling van twee jaar om de opgebouwde belastingschuld weer af te lossen.

Terugbetalingsregeling en maatwerk

Ondernemers krijgen een betalingsregeling aangeboden van de Belastingdienst, waarmee ze tot 1 januari 2023 iedere maand een vast bedrag terug betalen. In december 2020 ontvangen ondernemers een brief van de Belastingdienst met daarin de voorwaarden en het maandbedrag van de betalingsregeling. Als de periode van twee jaar te kort is voor een ondernemer, zal de Belastingdienst samen met de ondernemer kijken of een maatwerkoplossing mogelijk is op basis van bestaand beleid. Uiteraard is het ook mogelijk om eerder af te lossen als de ondernemer dit wil.

Nieuwe betalingsverplichtingen na bijzonder uitstel

Betalingsverplichtingen die ontstaan na afloop van het bijzonder uitstel, moeten op de gewone manier worden voldaan.  

Neem contact op met Onderweegs & De Groot

Wilt u graag wat meer informatie over het aanvragen van de betalingsregelingen of wilt u graag eens sparren over uw onderneming? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag verder.

Blijf op de hoogte met telt®

Uiteraard houden wij u op de hoogte omtrent deze en andere relevante ontwikkelingen via onze website, social media kanalen en de nieuwsbrief.

Wilt u ook graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Mee-beregenen aardappelpercelen verboden

Gepubliceerd op
23 mei 2024
Agro

Kort na vijfjaarstermijn ontvangen verzoek niet-ontvankelijk

Gepubliceerd op
22 mei 2024
Agro

Schadevergoeding wegens concurrentie na verkoop is belast

Gepubliceerd op
21 mei 2024
Agro