Actueel
Fiscaal
Gepubliceerd op 10 februari 2021

Consument mist toeslagen door gebrekkige info Belastingdienst

telt® is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op financieel en fiscaal gebied. We wijzen u graag op onderstaand opmerkelijk nieuws. Voor meer informatie en hulp bij aanvragen helpen wij u uiteraard graag.

Verruiming kinderopvang- en huurtoeslag

Het kindgebonden budget en de huurtoeslag zijn sinds 1 januari 2021 verruimd. Wie al één van deze toeslagen ontving, krijgt het extra bedrag automatisch. Waar het mis gaat, is dat veel meer mensen nu recht hebben op deze toeslagen, terwijl ze zich daar niet van bewust zijn en dus de aanvraag niet doen. Dat constateert de Consumentenbond. De informatie van de Belastingdienst schiet te kort, oordeelt de organisatie.

Het maximale inkomen om voor het kindgebonden budget in aanmerking te komen is per 1 januari verhoogd met 17.000 euro voor samenwonende ouders. Ruim 300.000 stellen hebben er nu recht op. Iets soortgelijks speelt rond de huurtoeslag. Deze wordt sinds 1 januari geleidelijk afgebouwd, in plaats van dat het in één keer ophoudt, zoals tot die datum het geval was. Veel meer mensen hebben daarom nu recht op de toeslag tot ruim 2.000 euro per jaar.

Zelf actie ondernemen

Informatie over de verruiming van de regelingen is op de site van de Belastingdienst niet te vinden. In de brieven die verstuurd zijn naar mensen die mogelijk voor het eerst in aanmerking komen voor de regelingen, wordt volgens de Consumentenbond onvoldoende  duidelijk dat men zelf actie moet ondernemen. 

Bron: Bovenstaande is een bewerking van een bericht van Nu.nl.


Nieuw: rapportageverplichting woon-werkverkeer

Gepubliceerd op
9 juli 2024
Fiscaal

Renteloze leningen tussen partners: wat u moet weten

Gepubliceerd op
8 juli 2024
Fiscaal

Mogelijk salarisgrens voor opnemen concurrentiebeding

Gepubliceerd op
8 juli 2024
Fiscaal