Actueel
Agro
Gepubliceerd op 5 september 2023

Eindelijk plusje voor blankvleeskalveren

Na weken van stabiele noteringen stijgt de prijs van de blankvleeskalveren met 4 cent naar een gemiddeld niveau van € 5,20 per kilo geslacht gewicht.

Sinds lange tijd prijsverhoging

Het is daarmee de eerste prijsverhoging sinds eind november vorig jaar, toen de prijs maandenlang op een stabiel hoog niveau van € 5,80 per kilo heeft gestaan. In tegenstelling tot de rosékalveren merken vleesverkopers een positieve ontwikkeling in de markt van blankvleeskalveren. Het einde van de vakanties en inmiddels wat lagere temperaturen in Zuid-Europa doen de markt goed. Daarbij gaan vooral het achtervlees en bijproducten gemakkelijker van de hand. De verwachting is dat ook de luxere delen beter gaan lopen als alles echt goed is opgestart.

In Italië is de prijs alvast met 5 cent gestegen. De aantallen slachtrijpe kalveren zijn in de belangrijke landen nog niet groot, wat de verwachting versterkt dat er voldoende ruimte in de markt zit voor een verdere prijsverhoging. Daarbij wel een disclaimer; met de hoge prijsniveaus en onzekerheden bij consumenten is onzeker of en hoeveel cent er uiteindelijk bij de prijs bij kan komen.

Prognose: blankvleeskalveren worden duurder.

Bron: boerderij.nl

telt® Tafelvoetbaltoernooi

Gepubliceerd op
20 juni 2024
Nieuws
Agro

Forse stijging pachtnormen per 1 juli 2024

Gepubliceerd op
20 juni 2024
Agro

Wederom uitstel startdatum eco-activiteit weiden melkkoeien

Gepubliceerd op
20 juni 2024
Agro