Nieuws
Gepubliceerd op 6 september 2022

Even kennis maken met

Even kennis maken met assistent accountant Wilbert de Greef

Als partner in ondernemen staan de experts van telt® voor een persoonlijke aanpak. Zij zijn oprecht geïnteresseerd in u en uw onderneming, en bespreken dan ook graag de kansen en mogelijkheden met u. Maar wie zíjn zij nu eigenlijk?

Bijna 14 jaar is Wilbert inmiddels in dienst bij telt® op de vestiging in Lunteren, waar hij deel uitmaakt van het telt® AgroTeam. Vanwege zijn agrarische achtergrond was de link naar het telt® AgroTeam snel gelegd: Wilbert voelt zich thuis bij boerenbedrijven én runt, naast zijn werk bij telt®, sinds enkele jaren een varkensbedrijf. “De varkensboerderij doe ik samen met mijn vader. Het gaat om biologische vleesvarkens. In de vroege ochtenduren en ’s avonds vind je mij vaak in de stal. En op zaterdag natuurlijk. Eens per maand is de wisseling van de varkens, dan zijn we wat drukker. Ook voor mijn vader zijn de varkens een deeltijdbaan, maar beiden vinden we het geweldig om dit te kunnen doen.”

Zaken waarmee Wilbert in zijn werk bij telt® veel te maken heeft? “Wat ik op dit moment veel doe, is resultaten van kleine ondernemingen volgen buiten de administratie om. Aan de hand van tussentijdse cijfers analyseer ik de resultaten, om zo te kunnen vaststellen waar besparing of omzetvergroting te behalen is voor de ondernemer. Daarnaast zijn bedrijfsovernames binnen families mooie processen, waarin de advisering door telt® vaak het verschil maakt. Wij weten hoe overdragen van een bedrijf van bijvoorbeeld ouders op kind financieel het meest gunstig uitpakt voor beide generaties.”

Agrariër én accountant in hart en nieren

Bij telt® komt Wilberts ervaring als agrariër goed van pas. “Vakkennis houd ik bij door veel vakinformatie te lezen. De melkprijzen houd ik bijvoorbeeld altijd goed in de gaten. Verder volg ik het fiscale nieuws en zijn er trainingen en kennissessies binnen het AgroTeam.” De praktijk en de theorie komen mooi samen in de twee banen van de enthousiaste assistent accountant. En naast het werk? “Ik besteed mijn vrije tijd graag aan mijn grote hobby, de paardensport. Daarnaast gaan op dit moment veel uren toch wel in mijn studie accountancy zitten. Mijn doel is om eind dit jaar de opleiding af te ronden en de stap naar accountant te maken.”

LKV ook na bedrijfsovergang toe te passen

Gepubliceerd op
28 mei 2024

Werkgever kon gezonde lunchmaaltijden onbelast verstrekken

Gepubliceerd op
27 mei 2024

Verliezen na aandeelhouderswijziging niet meer aftrekbaar

Gepubliceerd op
26 mei 2024