Actueel
Fiscaal
Gepubliceerd op 29 juni 2020

Formulier aanvraag verlenging bijzonder uitstel van betaling beschikbaar

Aanvraag bijzonder uitstel van betaling

Vanaf vandaag, 29 juni, stelt de Belastingdienst een online formulier beschikbaar voor het aanvragen van verlenging van het bijzonder uitstel van betaling.

Heeft u dus behoefte aan langer uitstel van betaling dan kunt u dit online aanvragen met het onlineformulier. Aan dit formulier kunnen ook een verklaring van een derde-deskundige en een liquiditeitsprognose worden toegevoegd.

Uitstel aanvragen voor belastingbedragen boven de € 20.000

Wilt u uitstel van betaling aanvragen voor een belastingbedrag boven de € 20.000? In dat geval is het noodzakelijk dat u een verklaring van een derde-deskundige én een liquiditeitsprognose meestuurt bij de aanvraag van de verlenging.

Naheffingsaanslag

Als een aangiftebelasting niet, niet volledig of niet op tijd is betaald, kan een betaalverzuimboete worden opgelegd. De boete wordt door de Belastingdienst (zonder daar tegen bezwaar aan te tekenen) vernietigd als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • Er is bijzonder uitstel van betaling aangevraagd en gekregen voor een naheffingsaanslag met een betaalverzuimboete omdat de aangifte niet is betaald.
  • Het gaat om een boete voor de periode waarin het versoepelde uitstelbeleid geldt. Concreet: een boete voor het tijdvak februari 2020 of later.
Neem contact op met Onderweegs & De Groot

Hebt u hulp nodig bij het aanvragen van bijzonder uitstel van betaling, het opstellen van een liquiditeitsprognose of het verkrijgen van een derde-deskundige? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag verder. 

Nieuw: rapportageverplichting woon-werkverkeer

Gepubliceerd op
9 juli 2024
Fiscaal

Renteloze leningen tussen partners: wat u moet weten

Gepubliceerd op
8 juli 2024
Fiscaal

Mogelijk salarisgrens voor opnemen concurrentiebeding

Gepubliceerd op
8 juli 2024
Fiscaal