Nieuws
Gepubliceerd op 30 juni 2022

Geen gekakel meer te horen, geen omzet. En dan?

In de afgelopen maanden is de regio Foodvalley flink geteisterd door de vogelgriep. Tientallen bedrijven hebben hun kippen geruimd zien worden. Dit brengt veel leed met zich mee. Allereerst is er natuurlijk de angst op het moment van bekendmaking: In de buurt, nog net op veilige afstand van uw eigen pluimveebedrijf, is vogelgriep geconstateerd. Wat gaat er gebeuren? Waait het over naar uw bedrijf? Vervolgens is er de paniek als er plotseling dode kippen zijn. Het leven wordt een rollercoaster: De dierenarts komt, vogelgriep wordt geconstateerd, het bedrijf wordt overgenomen door allerlei mensen en instanties. Wat een ellende.

En dan is het stil. Geen gekakel meer te horen, geen kippen te voeren en geen omzet. Na het ruimen wordt slechts een deel van de financiële schade vergoed door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Maar dat de stallen maanden leegstaan valt onder het risico van de boer. Als er geen inkomsten zijn, is het maar de vraag hoe een boer aan de financiële verplichtingen kan voldoen. Want de kosten voor levensonderhoud en wonen gaan gewoon door, net als bedrijfskosten.

Gedupeerd door vogelgriep. Het AgroTeam helpt

Bevindt u zich in de vervelende positie dat u gedupeerd bent door de pluimveecrisis? Het telt® AgroTeam helpt. Zowel kippenboeren als andere bedrijven, werkzaam in de pluimveesector, hebben al voordeel gehad van onze expertise. Raadzaam is om samen met de accountant naar uw uitgaven te kijken. En met behulp van een liquiditeitsprognose stellen wij graag voor u vast waar ruimte is voor besparing. Maar ook het aanvragen van de diverse subsidies waarvoor u in aanmerking komt, hoort bij de taken die het AgroTeam voor u uitvoert. En we gaan in gesprek met de Belastingdienst, banken en andere debiteuren, met als doel om financiële verplichtingen waar mogelijk uit te stellen.

telt® AgroTeam: specialist in agrarisch ondernemen

In het bijzonder bedrijven in de pluimveesector bevinden zich momenteel regelmatig in een lastig parket. Maar ook voor agrariërs die door andere omstandigheden tijdelijk een (fors) lagere of geen omzet hebben, is het raadzaam om contact op te nemen met het AgroTeam. We gaan graag met u in gesprek, om te bespreken hoe wij u kunnen helpen. Dat kan bij ons op kantoor of gewoon bij u op de boerderij, aan de keukentafel. Dat is telt®.

telt® Tafelvoetbaltoernooi

Gepubliceerd op
20 juni 2024
Nieuws

Forse stijging pachtnormen per 1 juli 2024

Gepubliceerd op
20 juni 2024

Wederom uitstel startdatum eco-activiteit weiden melkkoeien

Gepubliceerd op
20 juni 2024