Nieuws
Gepubliceerd op 7 maart 2022

In memoriam

Richard Onderweegs

Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Richard Onderweegs op 24 februari jl. De begrafenis heeft op donderdag 3 maart plaatsgevonden. Richard was mede-oprichter van Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs, tegenwoordig ook bekend als telt®. Wij herinneren ons Richard als een bijzondere collega en een sociaal mens. Op zijn 72ste heeft Richard pas afscheid genomen van de zaak, iets wat velen hem niet nadoen. Zijn grote betrokkenheid bij klanten én collega’s maakte dat hij tot het eind van zijn carrière enorm veel plezier had in het werk als accountant.   

In 1979 begon Richard voor zichzelf, samen met  een compaan. Vanuit de slaapkamer van één van de kinderen moest het gaan gebeuren. Al na drie maanden werd er een administratiekantoor aan de Kerklaan in Ermelo overgenomen en de slaapkamer werd ingeruild voor een kantoorpand. Het harde werken werd beloond: Richard behaalde zijn accountantstitel en het groeiende kantoor werd een accountantskantoor. Via de Ondernemers Adviesgroep 88 (een groep accountants, allen bezitters van eigen kantoren, die naast hun werk een studie volgden) werd Richard benaderd om waar te nemen op een kantoor in Amersfoort. Dit was na het tragische, plotselinge overlijden van de vorige eigenaar van dit kantoor. Als het liefdevolle mens dat Richard was, heeft hij er in die periode voor gezorgd dat de echtgenote van de overleden eigenaar en de medewerker het kantoor konden blijven voortzetten, om zo hun inkomens te behouden. Uiteindelijk heeft Richard dit kantoor overgenomen. Toen in 1996 aan de Putterweg in Ermelo een nieuw pand werd betrokken, verhuisde ook de enige medewerker van het Amersfoortse kantoor mee naar Ermelo.

Om na al die jaren geleidelijk de opvolging in gang te zetten, is Richard in 1997 een maatschap aangegaan met één van de huidige eigenaren van telt®. Ook in die tijdbleef het kantoor zich uitbreiden. Vier jaar later ging het kantoor ook nog samen met Accountantskantoor De Groot in Lunteren. Richard vond dit het juiste moment om zich terug te trekken uit de directie. Maar hij was nog lang niet van plan om te stoppen: Richard bleef in die tijd nog altijd vier dagen per week werken en het geleidelijk afbouwen hield hij, tot plezier van collega’s en klanten, vol tot ver na z’n 65ste.

Wij, collega’s bij telt®, kennen Richard Onderweegs als een gedreven ondernemer en als zeer betrokken persoon, iemand met hart voor anderen. We zijn Richard dankbaar voor zijn kennis en ervaring, die hij ruim 35 jaar voor onze organisatie heeft ingezet. In het contact met klanten zag hij altijd de mens achter de ondernemer. In zijn grote inzet voor klanten en personeel maakte hij geen onderscheid tussen mensen. Iedereen kreeg even veel aandacht. Ondanks dat Richard de laatste jaren niet meer op de werkvloer van onze vier kantoren aanwezig was, worden de prettige gesprekken met hem nog altijd gemist.

telt® Accountants en Adviseurs

Ongerealiseerde waardestijging vastgoed belast in box 3

Gepubliceerd op
16 juni 2024

Beloning meewerkende kinderen

Gepubliceerd op
13 juni 2024
Actueel

Actueel houden perceelregistratie verplicht

Gepubliceerd op
13 juni 2024