Actueel
Fiscaal
Gepubliceerd op 10 december 2020

Kabinet versterkt vangnet voor bedrijven en banen

Kabinet versterkt vangnet voor bedrijven en banen

Afgelopen woensdag heeft het kabinet bekendgemaakt het steun- en herstelpakket voor banen en economie op delen verder uit te breiden. Ook ziet het af van de geplande versoberingen van de steunmaatregelen. Er komt extra tegemoetkoming voor bedrijven met hoge omzetverliezen, bijvoorbeeld omdat zij door de coronamaatregelen gesloten zijn. Met deze uitbreiding en versterking van het vangnet wil het kabinet zoveel mogelijk voorkomen dat Nederlanders hun baan of bedrijf verliezen, nu het virus langdurig impact heeft op delen van de economie.

Bij telt® zijn we altijd op de hoogte van de actuele regelgeving. We vertellen u graag voor welke steunmaatregelen uw bedrijf in aanmerking komt en we helpen u bij het aanvragen. Met het nieuwe steunpakket is 3,7 miljard euro gemoeid. Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over de verschillende regelingen, zoals NOW, TVL, TOZO en TONK. Ook wil het kabinet de evenementensector financieel helpen.

Verlenging uitstel van belasting. Ook voor nieuwe aanvragen

Het kabinet verlengt de periode dat ondernemers uitstel van belasting of een verlenging van het uitstel kunnen aanvragen tot 1 april 2021. Ondernemers die nog niet eerder uitstel of verlenging hebben aangevraagd, kunnen dit nu alsnog doen. Voor ondernemers die eerder dit jaar al verlenging hadden gekregen, geldt het uitstel nu automatisch tot 1 april 2021. Ook vijf andere belastingmaatregelen worden verlengd tot die datum, zoals het btw-nultarief op mondkapjes en het fiscaal mogelijk maken van de betaalpauze voor hypotheekverplichtingen. Daarnaast treft het kabinet twee nieuwe maatregelen. Ten eerste geldt tot 1 april 2021 een btw-tarief van 0% op COVID-19-vaccins en -testkits. Ten tweede stelt het kabinet de opslag voor voorraad- en aanpassingskosten horeca vrij van inkomsten- en vennootschapsbelasting.


Mee-beregenen aardappelpercelen verboden

Gepubliceerd op
23 mei 2024
Fiscaal

Kort na vijfjaarstermijn ontvangen verzoek niet-ontvankelijk

Gepubliceerd op
22 mei 2024
Fiscaal

Schadevergoeding wegens concurrentie na verkoop is belast

Gepubliceerd op
21 mei 2024
Fiscaal