Actueel
Agro
Gepubliceerd op 7 september 2023

Kalveren deze week met €10,00 flink goedkoper

De markt voor nuchtere kalveren is toch weerbarstiger dan wat vorige week aan verwachting werd uitgesproken.

Volgens de marktmeester zijn de kalveren deze week in Purmerend voor € 10,00 per stuk minder verkocht door een grotere aanvoer en matige handel. Daarmee zou de notering van een zwartbont kalf uitkomen op € 140,00 tot € 155,00 per dier. Deze noteringen waren overigens dinsdag nog niet officieel bekend. In vergelijking met de notering van vorig jaar zijn de dieren nog € 15,00 duurder. De prijs van vorig jaar was ‘af boer’ en daarom moet zo’n € 20 aan commissie en vrachtkosten bij die prijs worden opgeteld om een vergelijking te kunnen maken met de huidige marktprijs.

Lees verder onder de grafiek prijs kalveren

Vraag terughoudend

De vraag is terughoudend en integraties trekken de rem weer flink aan. Het prijsverloop volgt die van vorig jaar, toen deze in september ook al een duw naar beneden kreeg. Later in oktober gebeurde nog een keer hetzelfde. Ook in belangrijk leveranciersland Duitsland geven integraties een prijsverlaging van € 10,00 door.

Het aanbod van nuchtere kalveren is net als in Nederland stevig. In de afzet van kalfsvlees loopt het goed en ziet de markt er voor de komende tijd goed uit. Voor de komende week wordt na de flinke prijsdaling deze week rekening gehouden met een moeizame markt en is een verdere prijsverlaging niet uitgesloten.

Prognose: lagere tot stabiele prijzen.

Bron: boerderij.nl

Verhuur woningen meer dan normaal vermogensbeheer

Gepubliceerd op
25 februari 2024
Agro

Wijzigen verdeling opbrengsten eigen woning nog mogelijk

Gepubliceerd op
21 februari 2024
Agro

Hoger budget voor eco-regeling 2023

Gepubliceerd op
21 februari 2024
Agro