Actueel
Agro
Gepubliceerd op 14 juni 2023

Kalveren stabiel in prijs op hoog niveau

Stabiele prijzen voor de kalveren op het moment. Ondanks dat de stemming omslaat naar stroef, is dat nog geen reden voor lagere prijzen. Het aanbod van kalveren fungeert als anker en blijft terughoudend.

Lees verder onder de grafiek prijs kalveren

Verwacht groter aanbod

Een handelaar ziet het aantal koeien dat droog wordt gezet toenemen, maar dan duurt het nog wel een aantal weken voordat het aanbod nuchtere kalveren toeneemt. Ondertussen loopt het in de vleeshandel stroever, maar blijft het aanbod van vleeskalveren nog klein. Dat biedt het vertrouwen dat ook in de zomer – als de vleesafzet terugloopt – verkoopprijzen in de benen gehouden kunnen worden. Dat zorgt er in ieder geval voor dat de rek naar boven er wel uit is.

Het punt dat de kalveren die worden opgelegd niet meer voor de feestdagen aan het einde van het jaar slachtrijp zijn komt dichterbij. Dat is voor integraties het punt dat ze veel minder aan de aankoopprijs van kalveren kwijt willen om in ieder geval nog een marge te behouden. Dit gaat vaak gepaard met een groeiend aanbod van nuchtere kalveren, zodat de prijs flinke stappen naar beneden maakt. Vorig jaar was deze week het punt dat de prijzen die daling inzetten. Vooralsnog lijkt het erop dat dit punt een paar weken later bereikt wordt. De komende week wordt nog uitgegaan van stabiele kalverprijzen.

Prognose prijs van kalveren: gelijke prijzen.

Bron: Boerderij.nl

LKV ook na bedrijfsovergang toe te passen

Gepubliceerd op
28 mei 2024
Agro

Werkgever kon gezonde lunchmaaltijden onbelast verstrekken

Gepubliceerd op
27 mei 2024
Agro

Verliezen na aandeelhouderswijziging niet meer aftrekbaar

Gepubliceerd op
26 mei 2024
Agro