Nieuws
Agro
Gepubliceerd op 14 mei 2024

Kalverprijs blijft ook deze week doorstijgen

Het seizoen voor de nuchtere kalveren krijgt toch een prijsstuwing.

Ook deze week blijft de handel goed en wordt er weer een plusje over de hele linie bij de noteringen bijgeschreven. Op de veemarkt in Purmerend staan zwartbonte stierkalveren van extra kwaliteit tussen € 130,00 en € 155,00 per dier, een verhoging van € 5,00 per dier. De stijgende prijzen zijn dit jaar gelijkmatig vanaf halverwege april, maar ligt het absolute prijsniveau op de veemarkt in Purmerend nog € 25,00 onder dat van vorig jaar.

Lees verder onder de grafiek prijs kalveren

Duitse kalveren ook duurder

Integraties zijn rustig volgens handelaren, waardoor de verhogingen momenteel nog geaccepteerd worden. Datzelfde beeld is ook in Duitsland merkbaar. Na een verhoging van tussen de € 5 en € 10 per dier vorige week, lijkt deze week weer eenzelfde verhoging mogelijk. Het aantal aangeboden dieren blijft terughoudend. Dat is ook te zien aan de importcijfers. Vanuit Duitsland zijn in april gemiddeld slechts 8.300 dieren per week ingevoerd. Vorig jaar waren dat er 20% meer.

Ook vanuit Ierland is de aanvoer van kalveren een derde kleiner ten opzichte van een jaar eerder. Dat lijkt de ruimte te geven om de nuchtere dieren telkens duurder te verhandelen. Seizoensmatig is mei de maand dat prijsverhogingen mogelijk zijn en begint in juni langzamerhand de balans tussen vraag en aanbod te veranderen, met stabilisatie van prijzen als gevolg.

Prognose: hogere prijzen.

Bron: Boerderij.nl

Achteraf opgestelde kilometeradministratie voldoet niet

Gepubliceerd op
23 juni 2024
Agro

telt® Tafelvoetbaltoernooi

Gepubliceerd op
20 juni 2024
Nieuws
Agro

Forse stijging pachtnormen per 1 juli 2024

Gepubliceerd op
20 juni 2024
Agro