Kennisbank
Gepubliceerd op 15 januari 2024

Kleine onderneming en beheren van financiën. Wat zegt de accountant?

Het managen van de financiën voor uw kleine onderneming kan een uitdaging zijn, vooral als u geen achtergrond hebt in boekhouding. Natuurlijk wilt u uw bedrijf op het goede spoor houden. Welke stappen zijn raadzaam om te nemen voor het beheer van uw financiën? De accountant zette ze voor u op een rij.

  1. Stel een budget op: maak een lijst van uw verwachte inkomsten en uitgaven voor het komende jaar en houd uw werkelijke inkomsten en uitgaven bij om ervoor te zorgen dat u op schema blijft. Houd ook rekening met seizoensgebonden schommelingen in uw bedrijf en maak een plan om daarmee om te gaan. Indien gewenst kan de accountant van ODG in Lunteren of ODG Staerk in Barneveld u daarbij helpen.
  2. Beheer uw cashflow: het is belangrijk om uw cashflow te beheren om ervoor te zorgen dat u genoeg geld hebt om aan uw verplichtingen te voldoen. Houd uw inkomsten en uitgaven nauwkeurig bij en zorg ervoor dat u uw rekeningen op tijd betaalt. Overweeg ook om betalingsvoorwaarden met leveranciers te onderhandelen om uw cashflow te verbeteren. Uiteraard biedt accountantskantoor ODG/ODG Staerk ook hiervoor handvatten.
  3. Houd rekening met belastingen: als ondernemer moet u zich houden aan de belastingwetgeving in Nederland. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de belastingregels en -deadlines en houd alle relevante documentatie bij. Denk hierbij aan de inkomstenbelasting en omzetbelastingen. Via de digitale nieuwsbrief vanuit ons accountantskantoor herinneren wij de ondernemer regelmatig aan deze deadlines.
  4. Gebruik een boekhoudprogramma: een boekhoudprogramma kan u helpen uw financiën bij te houden en uw belastingaangifte te vereenvoudigen. Accountantskantoor ODG/ODG Staerk biedt hiervoor diverse praktische tools én hulp bij het gebruik van de tools.
  5. Werk samen met een accountant: accountantskantoor ODG Staerk in Barneveld en ODG in Lunteren helpen u graag bij het opzetten van uw boekhoudsysteem. Daarnaast bieden we advies, bijvoorbeeld op het gebied van belasting.

Verzuimboete voor bereidwillige ondernemer niet gepast

Gepubliceerd op
10 april 2024

Regelgeving scheuren grasland

Gepubliceerd op
10 april 2024
Actueel

Vestigingssteun jonge landbouwers op 3 juni opengesteld

Gepubliceerd op
10 april 2024