Actueel
Fiscaal
Gepubliceerd op 1 november 2018

Koop nu elektrische auto van de zaak

Het wordt minder voordelig om een elektrische auto ter beschikking te stellen aan werknemers. Het voordeel dat gaat vervallen is nog een tijdje te benutten, mits u als werkgever de elektrische auto tijdig aanschaft.

Als u nu een nieuwe auto van de zaak gaat rijden met een CO2-uitstoot van nihil, krijgt u in beginsel te maken met een bijtelling wegens privégebruik van 4%. Vanaf 1 januari 2019 geldt het lage bijtellingspercentage alleen maar voor zover de waarde van de auto niet meer bedraagt dan € 50.000. Voor zover de waarde hoger is, geldt een bijtellingspercentage van 22%. Als de auto onder overgangsrecht valt, mag u nog een tijdje de oude bijtelling hanteren. Als u pas in 2019 een gloednieuwe auto koopt en ter beschikking stelt aan uzelf of aan uw werknemer, zal deze auto niet onder het overgangsrecht vallen. Onderneem dus tijdig actie, als u van plan bent om een elektrische auto van de zaak aan te schaffen. 
 
Let op!
Na de eerste wijziging van de bijtellingspercentages en CO2-uitstootgrenzen na de eerste toelating op de weg van de auto blijven de oude percentages en grenzen nog gedurende zestig maanden gelden. Deze termijn start op de eerste dag van de maand na de datum van eerste toelating. Maar daardoor geldt voor veel auto’s, die zijn aangeschaft vóór 1 januari 2017, een bijtellingspercentage van 25!

Rechtbank: voormalige bedrijfswoning terecht omgezet naar plattelandswoning

Gepubliceerd op
16 mei 2024
Fiscaal

Geen winstuitdeling door gebrek aan bevoordelingsoogmerk

Gepubliceerd op
15 mei 2024
Fiscaal

Rechtbank verbiedt gebruik gewasbeschermingsmiddelen door lelieteler

Gepubliceerd op
15 mei 2024
Fiscaal