Actueel
Agro
Gepubliceerd op 15 november 2022

Notering blankvleeskalveren niet van de plaats

De notering van de blankvleeskalveren wil begin november nog niet van de plaats komen. Dat betekent een stabiele prijs van € 5,55 tot € 5,60 per geslacht gewicht, exclusief btw.

Dat is niet slecht, maar wel méér dan hard nodig, gezien de sterk gestegen kostprijs. De hoop en verwachting was dat vanaf begin november de prijs aan een opmars zou beginnen. Dat is nog niet het geval. Mogelijk spelen het hoge prijsniveau en de onzekere economische omstandigheden daarbij een rol. Ook het relatief warme weer in grote delen van Europa heeft geleid tot een wat andere vraag naar kalfsvleesproducten, waarbij met name de winterartikelen uit beeld blijven.

Positieve ondertoon

Overigens zeggen marktkenners dat de ondertoon nog altijd positief is en het niet de vraag is óf, maar wanneer de prijs gaat stijgen en met hoeveel cent. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de vraagkant, maar naar ook het aanbod slachtrijpe kalveren. Dat is al tijden niets te groot en kan de komende weken verder afnemen als de grootste aantallen Ierse kalveren zijn geslacht.

Prognose: stabiele tot hogere prijzen.

Bron: Boerderij.nl

Verhuur woningen meer dan normaal vermogensbeheer

Gepubliceerd op
25 februari 2024
Agro

Wijzigen verdeling opbrengsten eigen woning nog mogelijk

Gepubliceerd op
21 februari 2024
Agro

Hoger budget voor eco-regeling 2023

Gepubliceerd op
21 februari 2024
Agro