Actueel
Agro
Gepubliceerd op 2 november 2023

Noteringen kalveren blijven stabiel

De notering voor kalveren blijft deze week gelijk op de veemarkt in Purmerend. Dat lijkt onder andere het gevolg van een kleiner aanbod van nuchtere kalveren.

Deze week zijn 516 kalveren aangevoerd, 143 dieren minder dan een week eerder. Een zwaar zwartbont stierkalf staat genoteerd tussen € 95,00 en € 115,00 per dier.

Lees verder onder de grafiek prijs kalveren

Embed tag in HTML

Piek in aanbod voorbij

De piek in het aanbod van nuchtere kalveren lijkt voorbij. Dat kan een deel van de prijsdruk wegnemen. Inmiddels is dit de tweede week achter elkaar dat de notering gelijk blijft. Het verschil met de notering van vorig jaar blijft beperkt tot € 5,00 per dier. Om beide noteringen te kunnen vergelijken, moet € 20,00 commissie- en vrachtkosten bij de notering van vorig jaar worden opgeteld.

In de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen zijn de kalveren blijven liggen op de melkveebedrijven. Het is daar wachten op een officiële aankondiging dat de dieren naar bijvoorbeeld Nederland mogen worden uitgevoerd. Tot die tijd worden geen prijzen genoemd voor de dieren. In de aanvoercijfers van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is een flinke teruggang in de import vanuit Duitsland goed merkbaar. In de derde week van oktober zakte dit aantal naar 9.371, waar dat enkele weken eerder nog tussen 12.000 en 13.000 dieren schommelde. Voor de komende week lijkt een stabiele prijs haalbaar door een teruglopend aanbod.

Prognose: gelijke prijzen.

Bron: Boederij.nl

LKV ook na bedrijfsovergang toe te passen

Gepubliceerd op
28 mei 2024
Agro

Werkgever kon gezonde lunchmaaltijden onbelast verstrekken

Gepubliceerd op
27 mei 2024
Agro

Verliezen na aandeelhouderswijziging niet meer aftrekbaar

Gepubliceerd op
26 mei 2024
Agro