Nieuws
Gepubliceerd op 10 februari 2023

Offerte versturen? Let hier op

Als ondernemer bent u waarschijnlijk gewend om op uw facturen te vermelden of de prijs in- of exclusief btw is. Maar wist u dat dit ook verplicht is bij offertes?

Vermeldt u namelijk niet op uw offerte of de prijs in- of exclusief btw is, dan mag de ontvanger ervan uitgaan dat de btw in de prijs is opgenomen. Als ondernemer bent u dan zelf verantwoordelijk voor het betalen van de btw. Het is dan wettelijk niet toegestaan om voor deze diensten/producten alsnog btw, bovenop het in de offerte genoemde bedrag, te factureren.

Professionele offertes

Een begrijpelijke, presentabele offerte is belangrijk om een opdracht te verkrijgen. Bij telt® werken wij veel met WeFact, waarmee u in een handomdraai een professionele offerte opstelt op in uw eigen huisstijl, met een heldere prijsopgave. U hebt de mogelijkheid om de klant de offerte online te laten accepteren. Dat zijn belangrijke succesfactoren om een opdracht binnen te halen.

U kunt hier tevens per offerte instellen of u de offerte inclusief of exclusief btw wilt presenteren. Handig toch?

Het is belangrijk om een verzonden offerte niet uit het oog te verliezen, dat zou een gemiste kans zijn! Bij het opstellen van een offerte bepaalt u zelf de geldigheidstermijn van de offerte. WeFact verstuurt automatisch een notificatie naar u bij de afloop van deze periode, indien de ontvanger nog niet heeft gereageerd. Dit herinnert u eraan om eventueel contact op te nemen met deze potentiële klant en zo alsnog de opdracht binnen te halen.

Accepteert uw klant de offerte? Fantastisch! U hoeft de gegevens uit de offerte niet handmatig over te nemen op de factuur, u zet de offerte eenvoudig om in een factuur. Deze komt overeen met de prijsopgave en kent een verwijzing naar de bewuste offerte. Professioneel en betrouwbaar.

Nieuw: rapportageverplichting woon-werkverkeer

Gepubliceerd op
9 juli 2024

Renteloze leningen tussen partners: wat u moet weten

Gepubliceerd op
8 juli 2024

Mogelijk salarisgrens voor opnemen concurrentiebeding

Gepubliceerd op
8 juli 2024