Actueel
Agro
Gepubliceerd op 4 oktober 2022

Prijsstijging in moeilijke kalfsvlees-maand

De prijsstijgingen van blank kalfsvlees zijn nog niet voorbij. Net als voorgaande weken wordt een plus genoteerd, deze keer met 5 cent naar € 5,55 per kilo geslacht gewicht.

De prijsstijging is wat opmerkelijk omdat oktober voor de deur staat en dat betekent traditioneel volop concurrentie vanuit het wild. De markt van kalfsvlees gaat even in de ruststand om begin november weer volop richting het einde van het jaar te bewegen met ook grotere volumes te plaatsen.

Geen oktoberrust

Dit jaar is alles anders en is tot nu toe van oktoberrust geen sprake. Een niet al te groot aanbod aan slachtrijpe kalveren helpt in ieder geval. Daardoor is de markt van vraag en aanbod voor deze tijd van het jaar prima in evenwicht. Ook in andere landen is de stemming nog altijd positief. In Frankrijk en Duitsland worden ook plussen op de prijs gemaakt. Duitsland is het meest opmerkelijk omdat dat land erg gevoelig is voor de najaarsdip als gevolg van de wildmaand. De algemene verwachting is dat er nog wel ruimte is voor verdere prijsstijgingen, maar de onzekerheden zijn wel wat groter dan enkele weken geleden.

Prognose: Beperkte prijsstijging.

Bron: boerderij.nl

Nieuw: rapportageverplichting woon-werkverkeer

Gepubliceerd op
9 juli 2024
Agro

Renteloze leningen tussen partners: wat u moet weten

Gepubliceerd op
8 juli 2024
Agro

Mogelijk salarisgrens voor opnemen concurrentiebeding

Gepubliceerd op
8 juli 2024
Agro