Actueel
Agro
Gepubliceerd op 19 juni 2023

Prijzen slachtkoeien zetten daling in

De slachtkoeienmarkt gaat een moeizame tijd tegemoet. Op de veemarkt in Leeuwarden daalt woensdagavond het aanbod met 70 stuks tot 260 slachtdieren, maar veel vlotter worden de dieren niet verhandeld.

Bijna over de hele linie zakken de noteringen met 5 cent. De bovenkant van de notering bij O-kwaliteit slachtkoeien zakt zelfs 10 cent, zodat deze uitkomen op € 4,20 tot € 4,60 per kilo geslacht gewicht.

Tekst gaat door onder grafiek prijs slachtkoeien

Afzet onder druk

De afzet van goedkope onderdelen staat onder druk. In de supermarkten loopt de afzet van onder andere gehakt terug, door de hoge consumentenprijzen en de huidige hoge temperaturen. De afzet van duurdere rundvleesonderdelen richting Zuid-Europa komt weliswaar langzaam op gang. Maar het kleine aandeel van die onderdelen op het hele karkas, maakt de prijsverlagingen van de goedkope onderdelen niet goed.

In de ons omringende landen gaat het eveneens minder met de slachtkoeien. In Duitsland zakken prijzen voor slachtkoeien door een hele rustige vraag naar rundvlees. Een kleiner aanbod van slachtdieren kan niet voorkomen dat de prijzen in de komende tijd onder druk komen te staan. Misschien is het wel dankzij het kleinere aanbod dat de noteringen niet scherper dalen.

Prognose: lagere prijzen.

Bron: Boerderij.nl

Ongerealiseerde waardestijging vastgoed belast in box 3

Gepubliceerd op
16 juni 2024
Agro

Beloning meewerkende kinderen

Gepubliceerd op
13 juni 2024
Actueel
Agro

Actueel houden perceelregistratie verplicht

Gepubliceerd op
13 juni 2024
Agro