Actueel
Agro
Gepubliceerd op 10 juni 2024

Sentiment varkensmarkt remt biggenhandel

Op de biggenmarkt wordt het slepende verlangen naar een plus op de varkensprijs steeds merkbaarder. Zolang het verlangen van vleesvarkenshouders naar een meerprijs voor hun product niet ingevuld wordt, blijft er druk op de biggenprijs. Zo was menig marktpartij er vorige week van overtuigd dat het de laatste kleine correctie van de biggenprijs was die zich openbaarde. Deze week zou de prijs afvlakken, zo was de gedachte. Maar de bodem bleek uiteindelijk nog niet gevonden.

Ook deze week staan er negatieve getallen op de borden. Het zijn weliswaar kleine correcties, maar evengoed is van stabilisatie nog geen sprake. De meeste noteringen zakken met €0,50. Dat brengt de koers van Vion op €76,50, de basisprijs van Van Rooi op €78,50 en Schuttert op €81,50 per big. Varkenshandel Van den Eijnden hield vorige week de prijs al ongewijzigd vanwege het verwachte afvlakken, maar die verlaagt deze week met €1 naar €86 per big.

Lees verder onder de grafiek prijzen biggen

Afrikaanse varkenspest in Duitsland

Het aanbod van biggen neemt toe, en biggen lopen daardoor niet meer zo makkelijk weg. Toch zijn ze nog altijd wel te plaatsen. Het is vooral het sentiment bij kopers wat voor een remmende werking op de handel zorgt.

En die zal zeker niet makkelijker worden nu de Duitse varkenshouderij in de ban is van een uitbraak van Afrikaanse varkenspest op een vleesvarkensbedrijf. Dan is er commotie en dat zijn meestal niet de omstandigheden waaronder een prijs stijgt. Daardoor is de kans groot dat de kooplust van de vleesvarkenshouder op de biggenmarkt tam en afwachtend blijft. De prijsdruk houdt daardoor aan.

Prognose: prijsdruk.

Bron: Boerderij.nl

Achteraf opgestelde kilometeradministratie voldoet niet

Gepubliceerd op
23 juni 2024
Agro

telt® Tafelvoetbaltoernooi

Gepubliceerd op
20 juni 2024
Nieuws
Agro

Forse stijging pachtnormen per 1 juli 2024

Gepubliceerd op
20 juni 2024
Agro