Actueel
Agro
Gepubliceerd op 6 december 2023

Stabiele noteringen nuchtere kalveren

In een uitdagende markt blijven de prijzen voor nuchtere kalveren stabiel. Veemarkt Purmerend meldt een constante aanvoer en ongewijzigde noteringen, ondanks druk van integraties en lagere kalfsvleesopbrengsten.

Op de kalvermarkt blijft de situatie moeizaam maar stabiel. Veemarkt Purmerend ontving deze week 467 kalveren, gelijk aan de aanvoer van vorige week. Al weken blijven de noteringen constant. Zo noteert een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit tussen €95,00 en €115,00 per dier. De druk op de prijzen houdt aan, veroorzaakt door integraties. De beschikbare ruimte is minder dan verwacht en de opbrengsten van kalfsvlees zijn lager dan gehoopt.

Lees verder onder de grafiek prijs kalveren

Embed tag in HTML

Markt in Duitsland vergelijkbaar

Vorig jaar in december werden de prijzen neerwaarts bijgesteld vanwege stroeve handel. Op de veemarkt daalde de prijs uiteindelijk naar €70 ‘af boer’. Ter vergelijking, met €20 aan commissie- en vrachtkosten, ligt de huidige prijs ongeveer op dit niveau. De komende weken zullen bepalend zijn. Na de kerstdagen startte de prijs op €130 per dier. Dit is de marktprijs die sinds januari voor nuchtere kalveren geldt. Een vergelijkbaar patroon zien we in Duitsland, waar de aanvoer stabiel blijft en de noteringen weinig veranderen. Terug in Nederland verwachten we dat deze trend aanhoudt. Het aanbod van nuchtere kalveren neemt af, wat zorgt voor een evenwicht in vraag en aanbod.

Prognose: stabiele noteringen.

Bron: boerderij.nl

Beloning meewerkende kinderen

Gepubliceerd op
13 juni 2024
Actueel
Agro

Actueel houden perceelregistratie verplicht

Gepubliceerd op
13 juni 2024
Agro

Vordering volgens huwelijkse voorwaarden geen legaat

Gepubliceerd op
12 juni 2024
Agro