Actueel
Agro
Gepubliceerd op 1 februari 2024

Startkalveren weer wat goedkoper

Rosévleeskalveren noteren over de hele linie op gelijke niveaus. Dat betekent voor jongrosé een gemiddelde notering van € 4,75 per kilo (inclusief btw). Oudrosé blijft gelijk op een niveau van € 4,64 per kilo.

Lees verder onder de grafiek prijs rosévleeskalveren 


Correctie jongrosés

In de notering van jongrosé zit een kleine correctie. Vanuit de vleesafzet wordt een stroeve handel gemeld. Dat is niet gek in deze tijd van het jaar, waar ook het aankomend carnaval geen goed aan doet. Wat er nu bijkomt is dat de Franse boerenprotesten ook de kalfsvleesmarkt raakt. Aangezien de verkopen van luxere delen moeizaam verlopen, brengen de karkassen gemiddeld een paar cent per kilo minder op. Dat is zowel bij jong- als oudrosé.

Er zijn ook positieve geluiden. Zo is het aanbod slachtkoeien afgenomen en Family Beef weer volop in productie. Dat is met name gunstig voor de vraag naar slachtrijpe oudrosés.

Starters gaan € 5 terug in prijs naar een niveau van gemiddeld € 338 per kalf, af stal. Positief is dat het uitrijdseizoen voor de deur staat zodat een deel van de afgehaakte afmesters weer in beeld komt om starters op te leggen.

Prognose: roséprijzen stabiel; druk op prijs starters.

Bron: Boerderij.nl

Verzuimboete voor bereidwillige ondernemer niet gepast

Gepubliceerd op
10 april 2024
Agro

Regelgeving scheuren grasland

Gepubliceerd op
10 april 2024
Actueel
Agro

Vestigingssteun jonge landbouwers op 3 juni opengesteld

Gepubliceerd op
10 april 2024
Agro