Actueel
Fiscaal
Gepubliceerd op 14 juni 2023

Subsidieregeling verduurzaming mkb: onderneem tijdig actie

Wilt u uw mkb-bedrijf verduurzamen, maar hebt u geen tijd om u daarin te verdiepen? Sinds 1 april jl. kunt u onder voorwaarden weer subsidie krijgen voor het laten opstellen van een energieadvies op maat en voor de ondersteuning bij de uitvoering van dat advies. Deze Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) vraagt u aan bij de RVO tot 30 september 2023, 17:00 uur. De subsidies worden verstrekt op volgorde van binnenkomst. Dus wacht niet te lang met uw aanvraag, want op is op.

Subsidie SVM voor advies en ondersteuning

De SVM is specifiek bedoeld  voor mkb-ondernemers en kan worden ingezet voor twee aspecten in de verduurzaming van bedrijven:

  • Advies op maat. De externe energieadviseur zoekt voor u uit hoe u het best energie kunt besparen. Enerzijds door maatregelen om de CO2-uitstoot van uw bedrijfspand te beperken, zoals isolatie of HR++-glas, zonnepanelen of ledverlichting en anderzijds door energiebesparende maatregelen in uw bedrijfsvoering. Denk aan koeling, keuken- en ICT-apparatuur en elektrische bedrijfswagens. Voor het verduurzamingsadvies krijgt u minimaal € 400 en maximaal € 750 subsidie.
  • Daarnaast kunt u subsidie krijgen voor ondersteuning bij de uitvoering van de maatregelen, bijvoorbeeld voor het inschakelen van uw accountant of projectleider die het inkooptraject en de financiering regelt. Het maximale subsidiebedrag voor het advies en de ondersteuning bedraagt € 2.500.

Subsidies voor uitvoering? Neem contact op met accountantskantoor telt®/telt®

Let op: deze subsidieregeling geldt alleen voor het advies op maat en de ondersteuning bij de uitvoering ervan. Voor de benodigde investeringen, bijvoorbeeld de aanschaf- of installatiekosten, kunt u mogelijk gebruikmaken van andere subsidies of regelingen, zoals de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) of de Energie-investeringsaftrek (EIA). Wilt u hier tips voor of hulp bij aanvragen? Dit advies valt zelfs binnen de subsidieregeling. Neem gerust contact op met accountantskantoor telt® in Barneveld of telt® in Lunteren.

Beperkt overgangsrecht volstaat voor inkorting 30%-regeling

Gepubliceerd op
14 april 2024
Fiscaal

Verzuimboete voor bereidwillige ondernemer niet gepast

Gepubliceerd op
10 april 2024
Fiscaal

Regelgeving scheuren grasland

Gepubliceerd op
10 april 2024
Actueel
Fiscaal