Nieuws
Gepubliceerd op 10 juni 2022

Tiende halve marathon van Ermelo werd dorpsfeest

Alles zat mee op zaterdag 4 juni: het weer, de geoliede organisatie, het grote aantal deelnemers, het enthousiaste publiek én de geslaagde afterparty.

“Als sponsor van het eerste uur hebben we de HME zien groeien, van kleinschalig evenement tot wat het nu is: een hardloopfeest waar duizenden mensen plezier aan beleven”, blikt Jeannette Onderweegs, partner bij telt®, terug. “Als deelnemer, als toeschouwer langs het parcours of door bij te dragen aan de feestvreugde bij de finish op het Molenplein.”

telt® al jaren sponsor van de geliefde ‘vijf’

Onderweegs & De Groot was ook dit jaar afstandssponsor van de vijf kilometerloop. Daar stonden dit jaar bijna 500 deelnemers aan de start, wat dit verreweg de populairste afstand maakte. “Wát hebben ze gelopen! 39 deelnemers behaalden een tijd van onder de twintig minuten, de snelste liep hem in slechts 16 minuten”, vertelt Nico van Leeuwen namens de organisatie van het evenement. “Daarmee doet dit evenement écht mee met de grotere wedstrijden. De winnaar bij de halve marathon liep zelfs 1.07, daarmee slaan we in Nederland geen gek figuur!”

Bijzondere prestatie

Aan de Onderweegs & De Groot vijf kilometerloop deden deze keer ook 22 jongeren met een verstandelijke beperking en onderliggende problematiek mee. “Deze groep van ’s Heeren Loo heeft zich in drie maanden tijd voorbereid op het hardlopen, wat voor al deze jongeren een nieuwe activiteit met veel drempels was. Een prachtige prestatie van de jongeren, net als van de blinde mensen die hebben meegedaan”, vindt Onderweegs.  Er liepen namelijk op de vijf kilometer ook zes blinde mensen mee, van wie sommigen enkel ervaring met hardlopen hadden op de loopband. Zij liepen onder begeleiding van stichting Running Blind.

De afterparty bleef nog lang gezellig. ’s Avonds om 22.00 uur waren er nog steeds 1500 bezoekers aan het nagenieten van deze dag, waarop sport en verbinding centraal stonden.

Ongerealiseerde waardestijging vastgoed belast in box 3

Gepubliceerd op
16 juni 2024

Beloning meewerkende kinderen

Gepubliceerd op
13 juni 2024
Actueel

Actueel houden perceelregistratie verplicht

Gepubliceerd op
13 juni 2024