Actueel
Agro
Gepubliceerd op 17 maart 2020

Uitstel van belastingbetaling bij betalingsproblemen door coronavirus

Ondernemers of zzp’ers met betalingsproblemen door de uitbraak van het coronavirus kunnen de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling. Uitstel van betaling Er kan bijzonder uitstel van betaling aangevraagd worden voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. Daarvoor moet men een brief naar de Belastingdienst sturen, waarin uitgelegd wordt hoe men door de uitbraak van het coronavirus in betalingsproblemen is gekomen. Overige voorwaarden aanvraag uitstel van betaling Bij de brief waarin uitstel van betaling wordt aangevraagd moet een verklaring van een derde deskundige gevoegd worden. Uit die verklaring moet blijken dat:

Er sprake is van bestaande betalingsproblemen en bijvoorbeeld geen nog te verwachten betalingsproblemen. De betalingsproblemen van tijdelijke aard zijn als gevolg van het coronavirus. De onderneming levensvatbaar is.

Verlaging voorlopige aanslag Wanneer men door de uitbraak van het coronavirus een lagere winst verwacht, kan de voorlopige aanslag inkomsten- of vennootschapsbelasting verlaagd worden.

Ongerealiseerde waardestijging vastgoed belast in box 3

Gepubliceerd op
16 juni 2024
Agro

Beloning meewerkende kinderen

Gepubliceerd op
13 juni 2024
Actueel
Agro

Actueel houden perceelregistratie verplicht

Gepubliceerd op
13 juni 2024
Agro