Actueel
Agro
Gepubliceerd op 17 maart 2023

Van Laar Techniek start met importeren Ierse mesttanks

Machineleverancier Van Laar Techniek in Hoogland (U.) gaat mesttanks importeren van het Ierse machinemerk Grass Technology. Het betreft relatief eenvoudige boerentanks met een vacuümpomp en sleepvoetbemester.

Van Laar Techniek was al importeur van de zogenoemde Grazer-wagens van het Ierse merk Grass Technology en start nu ook met de import van de mesttanks van dit merk.

Grass Technology bouwt mesttanks met een tankinhoud van 6 tot 28 kuub. Van Laar Techniek focust zich op enkelassers met een inhoud van om en nabij de 10 kuub.

Voorlopig alleen sleepvoet

Van Laar omschrijft de mesttanks van Grass Technology als ‘eenvoudige boerentanks’. De tanks worden uitsluitend afgeleverd met een 13.000 liter-vacuümpomp en een sleepvoetbemester. Ook die sleepvoetbemester wordt door de Ieren gebouwd.

De 500 kilo wegende, ruwweg 6,5 meter brede sleepvoet met iedere 20 cm een uitloop en een Alrena-verdeler met stenenvanger is zonder klimmen te openen. Om deze bemester in Nederland te gebruiken moet de mest worden verdund met een derde deel water. De importeur zegt op den duur ook een schijvenbemester te kunnen leveren.

Tekst gaat verder onder de video

Korte zuigarm

De tanks zijn leverbaar met banden tot maat 900/60 R32. Daarmee blijft de tank binnen de 3 meter transportbreedte.

De Ieren werken met een 8-duims aanzuigslang of een korte zuigarm in datzelfde formaat. De Ieren noemen deze zuigarm een ‘lazy arm’. Dit werkt met een combinatie van een zogenoemd aandockstation en een trechter.

De tank is gestraald en gespoten of – optioneel – gegalvaniseerd. Een 11 kuub grote tank in een standaarduitvoering kost exclusief bemester bruto € 30.000 tot € 35.000. Reken voor een 6,5 meter brede sleepvoetbemester op – afhankelijk van de opties – circa € 20.000.

Bron: boerderij.nl

telt® Tafelvoetbaltoernooi

Gepubliceerd op
20 juni 2024
Nieuws
Agro

Forse stijging pachtnormen per 1 juli 2024

Gepubliceerd op
20 juni 2024
Agro

Wederom uitstel startdatum eco-activiteit weiden melkkoeien

Gepubliceerd op
20 juni 2024
Agro