Actueel
Agro
Gepubliceerd op 3 juli 2023

Veemarkt houdt prijs slachtkoe stabiel

Het blijft op de veemarkt in Woerden rustig. Het aanbod is met 54 slachtdieren ongeveer even groot als een week eerder en de dieren zijn prijshoudend verkocht. Een koe van O-kwaliteit staat genoteerd tussen € 4 en 4,40 per kilo geslacht gewicht.

Tekst gaat door onder grafiek prijs slachtkoeien

Teruglopend aanbod

De aanvoer van slachtkoeien loopt licht terug. In de voorlaatste week van juni bedraagt het aantal runderslachtingen net iets meer dan 10.000. Een week eerder waren dat nog ruim 250 slachtingen meer. Handelaren zagen ook in de aanvoer wat minder slachtkoeien voorbijkomen, deels geholpen door de regen die ervoor zorgt dat gras weer groeit. Was dit niet gebeurd, dan was het aanbod volgens handelaren nog groter geweest. In de slachtsector verloopt de afzet moeizaam. Dat geldt voor een deel voor de goede rundvleesonderdelen, maar vooral voor goedkope onderdelen, zoals rundvleessnippers.

Europees gezien zit de prijs van het Nederlandse product aan de bovenkant. Dat zorgt ervoor dat slachterijen minder voor slachtkoeien willen betalen. Een handelaar spreekt van een grillige markt. De verwachting is maximaal dat de prijzen gelijk blijven, maar een verlaging tot 10 cent per kilo deze week is ook heel goed mogelijk.

Prognose: lagere prijzen.

Bron: boerderij.nl

Nieuw: rapportageverplichting woon-werkverkeer

Gepubliceerd op
9 juli 2024
Agro

Renteloze leningen tussen partners: wat u moet weten

Gepubliceerd op
8 juli 2024
Agro

Mogelijk salarisgrens voor opnemen concurrentiebeding

Gepubliceerd op
8 juli 2024
Agro