Actueel
Fiscaal
Gepubliceerd op 14 januari 2021

Vraag nu subsidie aan voor energiebesparing eigen huis

Hebt u ook het goede voornemen om in 2021 energie te gaan besparen? Wij wijzen u graag op de subsidie voor duurzame energie (ISDE), die sinds 1 januari 2021 beschikbaar is voor zowel particuliere gebruikers als VvE’s. U kunt deze subsidie aanvragen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, isolatiemaatregelen en aansluiting op het warmtenet.

De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie. De subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen zijn vaste bedragen per vierkante meter. De precieze bedragen vindt u op de website van RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De RVO behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. In totaal is er  124 miljoen euro beschikbaar.

Voorwaarden

  • U voert minimaal twee isolatiemaatregelen uit, óf u voert één isolatiemaatregel uit én schaft daarnaast bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler aan.
  • Binnen 12 maanden na installatie van het apparaat, isolatiemaatregelen en / of aansluiting warmtenet moet je een subsidieaanvraag indienen.
  • De investering is al gedaan voordat u de subsidieaanvraag doet.
  • Het apparaat, aansluiting warmtenet en/of de isolatiemaatregelen zijn nieuw aangeschaft én u kunt dit aantonen met een betaalbewijs.
  • De subsidieaanvraag valt onder de voorwaarden die gelden op het moment dat u de subsidieaanvraag indient.

Nieuw: rapportageverplichting woon-werkverkeer

Gepubliceerd op
9 juli 2024
Fiscaal

Renteloze leningen tussen partners: wat u moet weten

Gepubliceerd op
8 juli 2024
Fiscaal

Mogelijk salarisgrens voor opnemen concurrentiebeding

Gepubliceerd op
8 juli 2024
Fiscaal