Actueel
Fiscaal
Gepubliceerd op 28 november 2019

Werkkostenregeling

We weten dat u het druk heeft en dat het berekenen van de vrije ruimte waarschijnlijk niet uw hoogste prioriteit heeft. Maar wist u dat het erg de moeite loont om hier bij stil te staan?

Misschien wilt u uw personeel een kerstpakket geven, of belonen met een eindejaarsbonus vanwege het werk dat zij verzet hebben. Maar als u de vrije ruimte al grotendeels heeft benut, kan dit zomaar een heel duur cadeautje kan worden? Over een overschrijding van de vrije ruimte betaalt u namelijk maarliefst 80% belasting.

In 2019 bedraagt de vrije ruimte 1,2% van de totale loonsom. Volgend jaar wordt dit 1,7% over de eerste € 400.000 van de loonsom. Voor het meerdere geldt dan nog steeds 1,2%. Heeft u de vrije ruimte van 2019 al opgemaakt dan kan het lonend zijn om bijvoorbeeld in plaats van een eindejaarbonus een nieuwjaarsbonus te verstrekken. Zo wordt het cadeautje toch nog betaalbaar!

Heeft u vragen over de werkkostenregeling of kunnen wij u helpen met het in kaart brengen van uw werkkosten? Onze adviseurs staan voor u klaar om u te helpen en uw vragen te beantwoorden.

Mee-beregenen aardappelpercelen verboden

Gepubliceerd op
23 mei 2024
Fiscaal

Kort na vijfjaarstermijn ontvangen verzoek niet-ontvankelijk

Gepubliceerd op
22 mei 2024
Fiscaal

Schadevergoeding wegens concurrentie na verkoop is belast

Gepubliceerd op
21 mei 2024
Fiscaal