Gepubliceerd op 8 mei 2024

Zorgeloos de zomer in: 7 tips voor ondernemers

Voor ondernemers kan de zomerperiode behoorlijk hectisch zijn, vooral als je eigen vakantieplannen hebt of als je bedrijf te maken heeft met seizoensgebonden pieken en dalen. Met een beetje voorbereiding kun je echter zorgen dat alles op rolletjes blijft lopen. Hier zijn enkele handige tips om je financiën strak en je zomer stressvrij te houden.

1. Plan vooruit

Het is slim om je zomervakantie ver van tevoren te plannen. Dit geeft je tijd om alles op het werk te regelen, zoals het trainen van personeel dat jouw taken kan overnemen of het informeren van klanten over je afwezigheid. Zo zorg je voor een soepele overgang en geen verrassingen.

2. Beheer je cashflow

De zomer kan financieel uitdagend zijn voor bepaalde bedrijven. Check nu alvast je cashflowprognose en neem tijdig actie.

Zorg ervoor dat je op tijd factureert zodat je tijdig de betalingen ontvangt. Misschien gaat je klant ook op vakantie waardoor de betalingen vertragingen oplopen.

Neem je openstaande debiteuren grondig door. Zijn er vervallen termijn? Stuur dan tijdig een herinnering of neem contact op met de klant.

3. Zet automatisering in

Door processen zoals boekhouding, klantbeheer en projectbeheer te automatiseren, blijft je bedrijf ook in jouw afwezigheid efficiënt lopen. Met de juiste tools heb je overal controle over, zelfs vanaf je vakantieadres.

Van het verwerken van inkoopfacturen tot het klaarzetten van betalingen, en van het genereren van verkoopfacturen tot het instellen van automatische betalingsherinneringen — als koploper in automatisering vertellen de adviseurs van telt® je graag meer. Zo geniet jij zorgeloos van de vakantie.

4. Communicatie

Zorg dat zowel klanten als leveranciers tijdig op de hoogte zijn van je vakantieplannen. Goede communicatie is essentieel. Stel automatische antwoorden in voor je e-mail en zorg dat dringende berichten naar de juiste collega worden doorgestuurd.

5. Reclame

Zomer of niet, je marketing moet doorgaan. Plan vooraf promoties en zet marketingcampagnes op die automatisch lopen terwijl jij weg bent. Zo blijft je verkoop op peil zonder dat je er dagelijks mee bezig hoeft te zijn.

6. Fiscale zaken

Ook in de zomermaanden lopen de fiscale verplichtingen door. Zorg ervoor dat je de betaaltermijnen van de loonheffing goed in beeld hebt. Ook de aangifte omzetbelasting gaat gewoon door.

Zorg ervoor dat je op tijd de administratie gereed hebt zodat dit geen stress oplevert.

7. Neem tijd voor jezelf

En tenslotte, vergeet niet om ook echt te ontspannen. Je werkt hard, dus zorg dat je tijdens je vakantie ook echt even helemaal loskomt van je werk. Je komt terug met nieuwe energie en frisse ideeën.

Achteraf opgestelde kilometeradministratie voldoet niet

Gepubliceerd op
23 juni 2024

telt® Tafelvoetbaltoernooi

Gepubliceerd op
20 juni 2024
Nieuws

Forse stijging pachtnormen per 1 juli 2024

Gepubliceerd op
20 juni 2024