’telt® is onze bedrijfsadviseur’

Transport

De relatie tussen accountantskantoor telt® en transportbedrijf G.L. de Haan is er één die ruim 40 jaar teruggaat. Graddus de Haan, toen een jonge ondernemer, schakelde in 1985 administratiekantoor De Groot in om de financiering te regelen voor een gloednieuwe vrachtwagen. “Dat was een lastige klus door de hoge rente, maar het is Gerard de Groot toch gelukt”, weet Graddus’ zoon Johan de Haan uit de eerste hand.

Inmiddels is het bedrijf in handen van Graddus junior en Johan de Haan. De relatie met telt® beschrijft Johan als vriendschappelijk. “Tegenwoordig heb ik bij het accountantskantoor vooral contact met Wilbert de Greef, een leeftijdsgenoot met wie het goed klikt.”

“telt® verzorgt wel de jaarcijfers, maar is verder vooral onze bedrijfsadviseur. Zo doen ze liquiditeitsprognoses, hebben ze ons geholpen bij herstructurering en is er een kostprijsberekening gemaakt.” 

Graddus de Haan junior – Transportbedrijf G.L. de Haan

Bedrijfsadvies door telt®

Omdat het transportbedrijf een boekhouder in loondienst heeft, is de rol van telt® met name adviserend. “telt® verzorgt wel de jaarcijfers, maar is verder vooral onze bedrijfsadviseur. Zo doen ze liquiditeitsprognoses, hebben ze ons geholpen bij herstructurering en is er een kostprijsberekening gemaakt.”

Herstructurering met hulp van accountantskantoor

Ooit liet vader Graddus de Haan al een aandelenovereenkomst opstellen, in samenwerking met telt®. “Maar die was inmiddels een aantal jaren oud. Het werd tijd voor aanscherping van de bedrijfswaarde en een herstructurering.” Bij herstructurering is de uitdaging om de waarde van een bedrijf nauwkeurig vast te stellen en de overdracht van de aandelen zo fiscaalvriendelijk mogelijk uit te voeren. “Dat is bij ons in een paar stappen gedaan, middels verschillende bv’s. Zo heeft telt® een optimale fiscale inrichting voor ons gerealiseerd.”

Branchekennis en MKS

Ter verbetering van het winstpotentieel maakte telt®een kostprijsberekening voor het transportbedrijf, aan de hand van het ManagementKompasSysteem. “Zo kregen we een duidelijk beeld van de hoogte van de kosten. Doordat telt® meer transportbedrijven bedient, kunnen ze goed vergelijken binnen de sector en de markt. Ze analyseren managementinformatie, kijken kritisch en laten je zien hoe je ervoor staat. Dat heeft absoluut meerwaarde, hebben wij ervaren!”

 

 

Wilbert de Greef AA

Partner / accountant / adviseur

Heb je een financiële, fiscale of bedrijfsstrategische vraag?

Wilbert de Greef AA helpt je graag verder

Bouw & techniek
Van Leeuwen Techniek

‘Winstverbetering door bewustwording en efficiencyslag’

Het stukje vlees, vis of kip op jouw bord kan daar wel eens via een lopende band van Van Leeuwen Techniek terechtgekomen zijn.

Dienstverlening
Ontwerp van Wouter

‘Altijd eerst mijn accountant bellen’

Zoals Wouter Anbeek verrast met zijn creatieve ontwerpen, verrast Vincent van Veldhuizen met de afwikkeling van de jaarcijfers. “Iedere keer pakt dat weer positief uit.”

Bouw & techniek
VIA Techniek

‘Op een gegeven moment heb je een accountant nodig’

Johan van Veldhuizen startte slechts 5 jaar geleden als zzp’er met zijn bedrijf VIA Techniek, maar mede dankzij diverse overnames groeide de onderneming al snel uit zijn jasje.