‘Winstverbetering door bewustwording en efficiencyslag’

Bouw & techniek

Het stukje vlees, vis of kip op jouw bord kan daar wel eens via een lopende band van Van Leeuwen Techniek terechtgekomen zijn. Het Barneveldse bedrijf ontwerpt en bouwt namelijk machines om processen in de voedingsmiddelenindustrie, productie en verpakkingsindustrie te verbeteren.

“Onze gehele boekhouding wordt door telt® verzorgd”, vertelt eigenaar Bertus van Leeuwen. “Een dagdeel in de week is assistent-accountant Jeffrey bij ons op kantoor aanwezig om de administratie te verzorgen. Daarnaast geeft Jeffrey waar nodig inzicht en advies. En ook onze salarisadministratie wordt door telt® verzorgd.”

Bertus van Leeuwen – Van Leeuwen Techniek

Een specialistische branche, waarin zowel uren als materialen in groten getale rondgaan. “Onze gehele boekhouding wordt door telt® verzorgd”, vertelt eigenaar Bertus van Leeuwen. “Een dagdeel in de week is assistent-accountant Jeffrey bij ons op kantoor aanwezig om de administratie te verzorgen. Daarnaast geeft Jeffrey waar nodig inzicht en advies. En ook onze salarisadministratie wordt door telt® verzorgd.”

Winstverbetertraject MKS

telt® maakte een kostprijsberekening aan de hand van het ManagementKompasSysteem (MKS). “Aan de hand van dit traject voor winstverbetering hebben we samen met een accountant van telt® in kaart gebracht waar processen beter kunnen, om zo onze omzet te vergroten. Uren zijn daarbij de beperkende factor. Hoe kun je die uren maximaal benutten? Met Vincent hebben we uren inzichtelijk gemaakt, ook de indirecte uren. Dat zijn uren die je niet aan een klant kunt doorberekenen, zoals tijd voor schoonmaken.” Vanuit inzicht in de kosten is de volgende stap het analyseren welke kosten te hoog zijn. “Door bewustwording en een efficiencyslag hebben we een forse verbetering op resultaat gerealiseerd. Het gaat al snel om een paar procent, wat doorwerkt in de marges. Een paar procent klinkt misschien niet als veel, maar wat dat over het hele bedrijf heen doet, is gigantisch.”

Bedrijfsoverdracht

Bertus’ zoon Bernard heeft 25% van de aandelen overgenomen. Ook hierin speelde telt® een grote rol. “Het is ontzettend fijn om een sparringpartner als telt® te hebben. Ze hebben de overdracht van de aandelen begeleid en gezorgd dat alles fiscaalvriendelijk is geregeld. Ik ben ook erg trots dat mijn zoon mede-eigenaar is geworden van het bedrijf.”

Samenwerking telt® motiveert

Van Leeuwen Techniek is al bijna 15 jaar klant bij het accountantskantoor. “De samenwerking is geweldig. Met Vincent is het ontzettend plezierig werken. Zijn benadering is altijd positief, wat ons enorm motiveert. Samen komen we steeds een stapje verder.”

Vincent van Veldhuizen

Partner

Heb je een financiële, fiscale of bedrijfsstrategische vraag?

Vincent van Veldhuizen helpt je graag verder

Dienstverlening
KoppelHet

‘Focus op corebusiness dankzij telt®’

Hoe draagt een accountant bij aan bedrijfsgroei? Bij KoppelHet, specialist in software-integraties, weten ze hier alles van. Met de hulp van accountant Fernando van Dronkelaar heeft KoppelHet een mooie transformatie doorgemaakt.

Transport
Transportbedrijf G.L. de Haan

’telt® is onze bedrijfsadviseur’

Liquiditeitsprognoses, herstructurering en verbetering winstpotentieel. Transportbedrijf G.L. de Haan over accountant telt® in Barneveld en Lunteren.

Dienstverlening
Ontwerp van Wouter

‘Altijd eerst mijn accountant bellen’

Zoals Wouter Anbeek verrast met zijn creatieve ontwerpen, verrast Vincent van Veldhuizen met de afwikkeling van de jaarcijfers. “Iedere keer pakt dat weer positief uit.”